Veelgestelde vragen

Speeddaten is misschien een grappige ervaring, maar zou je op die manier een serieuze relatie kunnen opdoen?

We hebben al behoorlijk wat verhalen gehoord van ex-speeddaters die een relatie zijn begonnen, en een aantal van hen is inmiddels samenwonend en/of getrouwd. Statistisch gezien is het ook niet gek natuurlijk; als je zo’n groot aantal singles van ongeveer dezelfde leeftijd verzamelt, kan het niet anders dan dat er succesvolle koppels ontstaan.


Komen er leuke mensen op een speeddate af?

Of het nu komt doordat wij met onze organisatie adverteren op hippe plekken of doordat het concept speeddaten gewoon een leuk slag mensen aantrekt; opvallend veel deelnemers zijn blij verrast over het publiek.
Levenservaring, een indrukwekkende studie/baan, humor, een fantastisch uiterlijk, zelfreflectie, fijne communicatieve vaardigheden, speciale interesses of andere leukigheden; iedere speeddater heeft wel iets. En omdat je tijdens een speeddate 15-20 singles ontmoet, is de keuze altijd reuze.


Draait speeddaten niet alleen om uiterlijk?

We horen vaak dat mensen kiezen voor speeddaten, omdat je dan (in tegenstelling tot bijvoorbeeld internetdaten) direct kunt ondervinden of er een klik is. Een klik hoeft uiteraard niet alleen gebaseerd te zijn op uiterlijk. We hebben de indruk dat veel mensen op zoek zijn naar een totaalplaatje en uiterlijk is daar slechts een onderdeel van.


Tot wanneer kan ik me opgeven voor een speeddate?

Dit kan doorgaans tot een uur voordat de speeddate begint. Zolang je je kunt inschrijven via de website, kun je jezelf opgeven.


Hoe werkt de reservelijst?

Wanneer een speeddate is uitverkocht, kunnen we je op de reservelijst plaatsen. In dat geval laten we je graag weten als er een plek is vrijgekomen en kun je je (als je nog steeds interesse hebt) inschrijven. Dit is altijd vrijblijvend, je zit nergens aan vast.


Ik wil me inschrijven voor een speeddate, maar val net buiten de leeftijdscategorie. Wat nu?

Geen probleem! Je mag ongeveer twee jaar jonger of ouder zijn dan de gestelde leeftijdsgrenzen.


Ik heb me ingeschreven voor een speeddate, maar er is iets tussengekomen. Kan ik mijn reservering nog wijzigen?

Tot drie dagen voor de speeddate is het mogelijk om je reservering te wijzigen, zodat je op een ander moment kunt komen speeddaten. Bel of mail ons, dan verzetten we je reservering kosteloos naar een andere datum.

Binnen drie dagen voor een speeddate kun je je reservering niet meer wijzigen.


Wat wordt verstaan onder ‘hogeropgeleid’?

Met ‘hogeropgeleid’ bedoelen wij hbo of wo denk-, opleidings- of werkniveau. We vertrouwen erop dat deelnemers van zichzelf kunnen inschatten of deze categorie passend is.


Moet ik de bevestigingsmail of iets anders meenemen naar de speeddate?

Nee, dat hoeft niet.


Zit je tijdens het speeddaten tussen andere cafébezoekers?

Nee hoor! Voor onze speeddates maken we gebruik van sfeervolle locaties die we geheel of gedeeltelijk afhuren, zodat je ontspannen kunt daten zonder je bekeken te voelen.


Gebeurt speeddaten aan één grote, lange tafel?

Nee, de speeddates vinden plaats in restaurants/cafés waar de tafeltjes van elkaar gescheiden zijn, dus je kunt in alle rust daten.


Waar zal ik het tijdens een date over hebben?

Het is jullie date, dus jullie bepalen hoe deze eruit gaat zien. Je kunt van tevoren bij jezelf nagaan wat je van de anderen wilt weten of je kunt ter plekke leuke gespreksonderwerpen bedenken. Leg jezelf niet teveel druk op en wees niet bang om de verkeerde vragen te stellen. Ideeën voor gespreksonderwerpen tijdens het speeddaten kun je lezen in onze blog hierover.


Waarom duurt elke date vier minuten?

Vaak kun je binnen vier minuten bepalen of je interesse in iemand hebt. Zo ja, dan kun je de ander – na een wederzijdse ‘ja’ – beter leren kennen. En zo nee, dan zijn vier minuten zo voorbij. Tijdens het speeddaten houden we pauzes, waarin je eventueel verder kunt kletsen met de andere singles. En na de speeddate ben je van harte welkom om nog iets te blijven drinken.


Hoe vaak mag ik ‘ja’ invullen op mijn datekaart?

Dit mag je zelf bepalen; hiervoor hanteren wij geen maximum.


Welke persoonlijke gegevens worden aan andere deelnemers verstrekt tijdens of na een speeddate?

Tijdens de speeddate wordt alleen je voornaam aan anderen bekend gemaakt. Wanneer je een match hebt, ontvang je elkaars voornaam en e-mailadres. Je achternaam en telefoonnummer worden dus nooit met anderen gedeeld.


Als ik recht heb op een gratis speeddate omdat ik geen match had en ik plaats mezelf op de reservelijst, vervalt mijn gratis speeddate dan als er geen plek beschikbaar komt?

Nee, je behoudt het recht op de gratis speeddate. Als je op de reservelijst staat, ben je nog niet voor de speeddate ingeschreven.


Enthousiast geworden? Kijk voor onze speeddates in de agenda.

Contact

Staat jouw vraag hier niet bij? Neem gerust contact met ons op:

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36


About Love

  • Speeddaten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.
  • Binnen 24 uur je matchmail ontvangen met de gegevens van je match(es).
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Laagste prijsgarantie.
  • Niet tevreden, geld terug.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36