Gespreksonderwerpen bij het speeddaten

januari 30, 2015 11:24 am

Tijdens de speeddates stellen deelnemers ons vaak de vraag welke onderwerpen zij het beste kunnen aansnijden bij het daten. Welke vragen zorgen ervoor dat je date zich op zijn/haar gemak voelt en zijn/haar interesse gewekt wordt? Hoe krijg je binnen zo’n korte tijd meer inzicht in de ander? Hieronder onze ideeën voor een geslaagde speeddate.

Mijn kat is dood, ik haat mijn buurman en ik heb al een week last van obstipatie

In de eerste minuten van een ontmoeting is het niet zo’n goed idee om de ander te belasten met je problemen. Probeer niet te beginnen over iets wat je erg hoog zit: je verschrikkelijke dag of problemen met je moeder. Houd in plaats daarvan het gesprek licht en duik in zwaardere onderwerpen als je meer tijd hebt om ze te bespreken. Laat je date de charmante, gelukkige, fabelachtige kant van je persoonlijkheid zien.

Wees niet bang om tijdens jullie kennismaking een compliment te maken naar je date. Vaak heb je direct zijn/haar aandacht wanneer je iets aardigs zegt. Probeer dit niet te overdrijven en geef alleen een compliment over iets wat je ook echt is opgevallen.

Wat doe je voor de kost?

Het kan nooit kwaad om een aantal vragen te hebben voorbereid. Mocht het gesprek niet lopen dan heb je in ieder geval een aantal onderwerpen achter de hand waarop je kunt terugvallen.

Tijdens een gesprek kun je snel in de standaard vragen vervallen over bijvoorbeeld woonplaats en werk, maar daarmee wordt de kans groter dat je date het gesprek zal vergeten en je weinig indruk achterlaat. Op een middag of avond speeddaten bij About Love heb je gemiddeld 15-20 concurrenten. Daarom is het een goed idee om je met je vragen te onderscheiden van de rest. Voor jezelf en voor je date. Steeds opnieuw dezelfde standaard vragen moeten beantwoorden, gesprek na gesprek, kan saai en vermoeiend worden.

De klik

Maar wat zijn dan gespreksonderwerpen waarmee je je date wakker houdt? Actuele gebeurtenissen, hobby’s en interesses kunnen goede gespreksonderwerpen zijn en leuke of interessante informatie over de ander onthullen.

Toon belangstelling voor iets waar de ander energie van krijgt. Heeft iemand een passie dan zal hij/zij energie krijgen door alleen al over het onderwerp te praten. Geeft je date bijvoorbeeld aan een passie te hebben voor hardlopen, vraag dan door over dat onderwerp, ook als je zelf niet zoveel met hardlopen hebt. Luister naar de ander en tast af wanneer je iets over jezelf kunt inbrengen. Op deze manier kan het gesprek zich op een natuurlijk manier ontwikkelen.

Welke onderwerpen je ook aansnijdt; ga op zoek naar de klik. Een gezamenlijke interesse, eenzelfde denkwijze, een klik qua humor… Met vrijwel iedereen kun je op een bepaald gebied een klik vinden en deze klik zal een positief gesprek opleveren.

Next!

Probeer jezelf niet teveel druk op te leggen over de kwaliteit van het gesprek met je date. Een goed gesprek voeren is een hele kunst en je moet jezelf afvragen of een perfect gesprek kan ontstaan met iemand die je zojuist hebt ontmoet en met wie je maar vier minuten kunt praten. Probeer in plaats daarvan een plezierig gesprek te creëren. Als jullie enkele minuten lang een gesprek kunnen voeren dat lekker loopt, dan is dat mooi meegenomen. Lukt dat niet, dan wachten er meer dates met wie je het opnieuw kunt proberen.

About Love

  • Speeddaten met 15 tot 20 singles
  • Ontvang binnen 24 uur de gegevens van je matches
  • Geen match? Dan krijg je een tweede speeddate gratis!
  • Laagste prijsgarantie; speeddaten v/a €17,50

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36