Gespreksonderwerpen bij het speeddaten

januari 30, 2015 11:24 am

Tijdens de speeddates stellen deelnemers ons vaak de vraag welke onderwerpen zij het beste kunnen aansnijden bij het daten. Welke vragen zorgen ervoor dat je date zich op zijn/haar gemak voelt en dat zijn/haar interesse gewekt wordt? Hoe krijg je binnen zo’n korte tijd meer inzicht in de ander? Hieronder onze ideeën voor een geslaagde speeddate.

Mijn kat is dood, ik haat mijn buurman en ik heb al een week last van obstipatie

In de eerste minuten van een ontmoeting is het niet zo’n goed idee om de ander te belasten met je problemen. Probeer niet te beginnen over iets wat je erg hoog zit: je verschrikkelijke dag of problemen met je moeder. Houd in plaats daarvan het gesprek licht en duik in zwaardere onderwerpen als je meer tijd hebt om ze te bespreken. Laat je date de charmante, gelukkige, fabelachtige kant van je persoonlijkheid zien.

Wees niet bang om tijdens jullie kennismaking een compliment te maken naar je date. Vaak heb je direct zijn/haar aandacht wanneer je iets aardigs zegt. Probeer dit niet te overdrijven en geef alleen een compliment over iets wat je ook echt is opgevallen.

Wat doe je voor de kost?

Het kan nooit kwaad om een aantal vragen te hebben voorbereid. Mocht het gesprek niet lopen dan heb je in ieder geval een aantal onderwerpen achter de hand waarop je kunt terugvallen.

Tijdens een gesprek kun je al snel in de standaard vragen vervallen over bijvoorbeeld woonplaats en werk. Prima vragen, alleen wordt de kans wellicht iets groter dat je gesprek sneller vergeten wordt. Op een avond speeddaten bij About Love heb je gemiddeld 15-20 concurrenten, daarom kan het nooit kwaad om je met je vragen een beetje te onderscheiden van de rest.

De klik

Maar wat zijn dan gespreksonderwerpen waarmee je indruk maakt? Hobby’s en interesses kunnen goede gespreksonderwerpen zijn en leuke of interessante informatie over de ander onthullen.

Toon belangstelling voor iets waar de ander energie van krijgt. Heeft iemand een passie, dan zal hij/zij energie krijgen door alleen al over het onderwerp te praten. Vraag door, luister actief en tast af wanneer je iets over jezelf kunt inbrengen. Op deze wijze kan het gesprek zich op een natuurlijke manier ontwikkelen.

Welke onderwerpen je ook aansnijdt; ga op zoek naar de klik. Een gezamenlijke interesse, eenzelfde denkwijze, een klik qua humor… Met vrijwel iedereen kun je op een bepaald gebied een klik vinden en deze klik zal een positief gesprek opleveren.

Ontspannen en interessante date

Kortom: creëer een licht gesprek, geef een welgemeend compliment, verdiep je in de hobby’s/interesses/passies van de ander en vind jullie klik.
We hopen dat deze ideeën bijdragen aan een ontspannen en interessante date. Heel veel dateplezier gewenst!

About Love

  • Speeddaten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.
  • Binnen 24 uur je matchmail ontvangen met de gegevens van je match(es).
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Laagste prijsgarantie.
  • Niet tevreden, geld terug.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36