De beste date-tips

januari 14, 2022 5:10 pm

Wat zijn de beste date-tips?

Als je online zoekt naar date-tips, kom je heel veel adviezen tegen. Maar ons viel het op dat er eigenlijk vaak hetzelfde wordt geschreven. Daarbij vallen de tips voor speeddaten die we tegenkwamen vaak in de categorie ‘open deur’ en vinden we sommige tips zelfs een beetje betuttelend.
Wij denken dat speeddaters op zoek zijn naar tips die iets minder voor de hand liggen dan ‘niet dronken worden’ of ‘praat niet teveel over jezelf’. Ben je op zoek naar date-tips die iets meer bieden dan dat, dan zit je hier helemaal goed.

Sinds de oprichting van About Love in 2014 hebben we bijna duizend date-evenementen georganiseerd. Uiteraard zijn we dan altijd geïnteresseerd in onze deelnemers. Niet alleen om onze date events te verbeteren, maar ook om te begrijpen hoe we singles het beste kunnen adviseren. Naar aanleiding daarvan vind je hier onze beste date-tips.

Date-tip 1: Wees jezelf

De tips voor speeddaten die je kunt vinden op Instagram, YouTube en Facebook gaan vooral over specifieke eigenschappen die door andere singles als aantrekkelijk worden beschouwd. Als je je die eigenschappen probeert toe te eigenen terwijl deze niet direct bij je passen, probeer je in wezen iemand te zijn die je niet bent. Dan sta je eigenlijk op gespannen voet met je ware zelf, wat onbewust (en misschien ook wel bewust) je overtuiging versterkt dat wie je bent niet goed genoeg is. Dat is vermoeiend en ook in een verder date-stadium zal dit niet gelukkig maken. Er is absoluut niemand anders die je kunt zijn. Uiteindelijk moet je partner passen bij jouw echte zelf.

De belangrijkste date-tip is wat ons betreft dan ook: wees jezelf en blijf jezelf trouw. Wie kan beter jou zijn dan jijzelf? Als je bij het daten jouw ontspannen zelf bent, maak je jezelf automatisch aantrekkelijk voor de juiste partner.

Date-tip 2: Praat niet (alleen) over werk

Veel mensen hechten veel waarde aan hun baan. Het is de vaak een van de eerste vragen die we stellen wanneer we iemand leren kennen. Het maakt het beeld dat we van iemand vormen completer als we weten hoe de ander zijn/haar dagen besteedt en daarom komt het onderwerp op vrijwel elke eerste date ter sprake.

Dat is niet erg. Alleen heb je tijdens een speeddate maar vier minuten de tijd om je date te leren kennen. Onze date tip is daarom: hou het kort en simpel als je over je werk vertelt. Neem gerust van ons aan dat er interessantere dingen te bespreken zijn dan je dagelijkse taken op de IT-afdeling van Philips of bij de salarisadministratie van de Albert Heijn. Je date is geen sollicitatiegesprek.

Wil je tips over gespreksonderwerpen bij het speeddaten, lees dan eens onze blog hierover.
Durf je je date wat opvallendere vragen te stellen, kijk dan eens hier voor onze blog met 40 leuke, diepgaande vragen.

Date-tip 3: Dress to be comfortable

Als date-tip lees je vaak: ‘Dress to impress’. Daarbij zijn er allerlei lijsten te vinden met soorten kleding die je tijdens een speeddate wel/niet zou moeten dragen. Maar ook met deze date-tips zijn wij het niet eens.

Wij zouden aanraden om iets aan te trekken waarin je je comfortabel voelt. Dat hoeft niet te betekenen dat je in een half-afgezakte oude joggingbroek met slippers moet komen daten, maar dat je iets draagt waardoor je je goed en op je gemak voelt. Veel mensen hebben wat last van zenuwen bij het daten, het laatste wat je dan wilt is bezig zijn met je nieuwe broek die eigenlijk toch een beetje te strak zit. Dus hoewel je er uiteraard op je best uit wilt zien tijdens een speeddate, is dit misschien niet de gelegenheid om een gloednieuwe outfit uit te proberen. Kies iets waardoor je je ontspannen en zelfverzekerd voelt.

Date-tip 4: Vergeet je ‘type’

Als je al even in de date-wereld rondwandelt, dan is het heel waarschijnlijk dat je op zoek bent naar een bepaald type. Misschien ben je vooral geïnteresseerd in mannen die langer zijn dan jij of ben je op zoek naar een brunette met bruine ogen. Of wellicht neig je naar een bepaald persoonlijkheidstype, zoals iemand die avontuurlijk en passievol is, of iemand die qua hobby’s en interesses met jou overeenkomt. In deze tijd, met het gemak van allerlei dating apps, kun je dan ook heerlijk selectief zijn.

Maar wat je voorkeuren tot nu toe ook geweest zijn, het kan nooit kwaad om verder te kijken dan jouw type. Als je iemand date die niet direct je type is, kun je erachter komen dat sommige van de kwaliteiten die je dacht te willen in een partner, niet per se de kwaliteiten zijn die je ook nodig hebt. Misschien voel je je bijvoorbeeld vooral aangetrokken tot extraverte mensen, maar blijk je achteraf een diepere band te kunnen opbouwen met een introverte persoon.

Een bijkomend voordeel van iemand daten die jouw type niet is, is dat je de kans hebt om uit je comfortzone te treden en iets nieuws over jezelf te leren. En misschien maak je kennis met een nieuwe hobby of interesse.

Speeddaten kan een geweldige manier zijn om singles te ontmoeten die je normaal gesproken op straat niet meteen zou aanspreken. We denken dat dat een van de redenen is dat veel singles succes hebben gehad met het vinden van de liefde via onze speeddates.

Wat werkt voor jou?

Heb je zin om uit te proberen wat voor jou werkt als het om daten gaat? Meld je hier aan voor onze speeddates!


Date-tips About Love

About Love

  • Een supergezellige avond met 15-20 dates.
  • Binnen 24 uur matchmail met de gegevens van je match(es).
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Tot twee weken van tevoren €4,- vroegboekkorting.
  • Laagste prijsgarantie.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36