Waarom speeddaten?

juli 19, 2022 10:13 am

Waarom speeddaten?

Omdat het superleuk, efficiënt en doeltreffend is!

Vraag je je af waarom je zou gaan speeddaten? Wij weten het wel! Speeddaten heeft veel voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje.

Een groot aantal single mannen/vrouwen ontmoeten

Singles ontmoeten van het andere geslacht

Veel heterosingles komen in het dagelijks leven alleen vrijgezellen tegen van hun eigen geslacht. Vrouwen werken vaak in een vrouwenomgeving en mannen in een mannenomgeving, en ook qua hobby’s verkeren singles regelmatig in kringen van hun eigen sekse. Dan is speeddaten, waarbij je maar liefst 15-20 singles op één avond ontmoet, ideaal!

De juiste tegenkomen

Vaak zijn singles kritisch als het om de liefde gaat.

Uit onderzoek van datingsite Lexa (uitgevoerd onder tienduizend Nederlandse singles) blijkt dat heteroseksuele vrouwen de voorkeur hebben voor mannen met kort en bruin haar, blauwe ogen en een normaal postuur. Een man die ondernemer is, van koken en etentjes houdt en die huisdieren heeft, scoort ook punten.

Volgens Meinou Lambeck, singlecoach en psycholoog, willen veel vrouwen een partner die minstens zo hoogopgeleid is als zijzelf. Verder vinden ze spirituele ontwikkeling belangrijk. Daarnaast hebben ze liever geen kalende mannen en willen ze graag een man met een beetje brede schouders.

Het onderzoek van Lexa zegt dat mannen de voorkeur geven aan blonde vrouwen met blauwe ogen. Vooral doktersassistentes en sportieve vrouwen vallen in de smaak. Ook voor mannen zijn vrouwen met een huisdier het leukst en daarnaast kunnen mannen het waarderen als de vrouw van reizen en muziek houdt.

Meinou Lambeck geeft aan dat hoger opgeleide mannen downdaten (daten met iemand die minder hoogopgeleid is dan zijzelf) doorgaans geen probleem vinden. Een wat diepgaander gesprek kunnen voeren vinden zij echter wel belangrijk. Maar uiterlijk staat bij mannen vaak op één. Tot slot willen mannen vooral ‘geen gedoe’; de ander moet niet teveel emotionele bagage hebben.

Of je je in deze wensenlijst kunt vinden of niet: feit is dat veel singles kritisch zijn als het om de liefde gaat. Daardoor kan het lastig zijn om de juiste persoon ‘in het wild’ te ontmoeten. En begeef je je op datingsites en -apps, dan kan het vinden van die ene veel tijd en energie kosten. Het ontmoeten van 15-20 singles tijdens een speeddate is daarom erg handig. Hoe meer singles, des te groter de kans op een geslaagde match.

We ontvangen dan ook regelmatig e-mails van mensen die via speeddaten de liefde van hun leven hebben gevonden. Sommigen wonen samen en/of zijn getrouwd en er zijn zelfs al About Love-baby’s geboren.

Een eerste indruk is voldoende

Je hoeft geen uren te daten om te weten wat je vindt

Bij het speeddaten duurt iedere date 4 minuten. Binnen dit tijdsbestek kun je een goede eerste indruk krijgen van je date.

Sterker nog, volgens onderzoek van Malcolm Gladwell heb je slechts enkele seconden nodig voor een goede eerste indruk. De onderzoeker en journalist heeft zich de afgelopen decennia gespecialiseerd in intuïtie en het onderbewuste deel van ons brein; de twee belangrijkste factoren als het gaat om een eerste indruk. Zijn conclusie: in de eerste paar seconden van een ontmoeting vormt je brein een kloppend oordeel over de ander. Onderzoek van Nalini Ambady, docent psychologie aan Stanford University, onderstreept dit. Nog voordat er vooroordelen en verwachtingen in je brein oppoppen, is de zuivere eerste indruk al gemaakt. Je hoeft dus niet uren te daten om te weten wat je van je date vindt; je intuïtie weet het direct.

Eenvoudig

Daten was nog nooit zo makkelijk

Wat ook prettig is aan speeddaten, is dat je niet zelf op singles hoeft af te stappen. Middels het doorschuifsysteem belanden alle singles vanzelf aan je tafel. Daarbij hoef je niemand af te wijzen en loop je zelf ook geen blauwtjes. Heb jij interesse in iemand, dan geef je dat aan op je datekaart. Als de interesse wederzijds is, ontvangen jullie de volgende dag elkaars contactgegevens. Daten was nog nooit zo eenvoudig!

Een superleuke ervaring

Singles zijn positief over speeddaten

Veel singles vinden speeddaten superleuk. Singles die hebben deelgenomen aan een speeddate bij About Love, mailen ons de feedback: goed georganiseerd, betaalbaar, ontspannen, veel dates, interessant, fijne sfeer, prachtige locatie, gezellig, tof, mooi, positief, zeer geslaagd, supergaaf, professioneel, geweldig, prettig, duidelijk, laagdrempelig, fantastisch en ongedwongen. Kortom, singles zijn enthousiast over speeddating!

De voordelen van speeddaten bij About Love

Waarom speeddaten bij About Love?

About Love heeft al ruim duizend speeddates georganiseerd en we hebben al vele lovende recensies mogen ontvangen. Waarom is speeddaten bij About Love zo populair? Omdat wij enkel speeddates organiseren in de grote steden én omdat wij heel veel investeren in reclame, kunnen onze speeddates standaard doorgaan met goed gevulde groepen. Daarbij leveren de speeddates veel matches op.

Bij About Love staat service hoog in het vaandel. Wij bieden de laagste prijsgarantie, reageren snel op e-mails en denken te allen tijde met je mee. We zetten ons volledig in om de speeddates goed te laten verlopen en tijdens het daten kun je met al je vragen en feedback bij ons terecht.

Na het speeddaten ontvang je binnen een dag de matchmail, ook in het weekend. Mocht je (om welke reden dan ook) onverhoopt geen match hebben, dan is je volgende speeddate gratis.

Kortom, waarom zou je speeddaten?

Waarom speeddaten? Speeddaten is razend populair, omdat je op één avond een groot aantal singles ontmoet. Iedere date duurt 4 minuten, wat ruim voldoende is voor een goede eerste indruk. Het is een gemakkelijke manier van daten en singles vinden het een geweldige ervaring. Daarbij ontvangen we regelmatig het bericht dat mensen via speeddaten hun partner hebben gevonden.

Enthousiast geworden? Hopelijk mogen we je gauw verwelkomen! ❤


Waarom speeddaten

About Love

  • Een supergezellige avond met 15-20 dates.
  • Binnen 24 uur matchmail met de gegevens van je match(es).
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Tot twee weken van tevoren €3,- vroegboekkorting.
  • Laagste prijsgarantie.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36