Waar kan ik singles ontmoeten?

januari 7, 2022 12:08 pm

Singles ontmoeten in het wild

Het komt wel eens voor. Dat je als vrijgezel zomaar in het wild een andere leuke single spot; via een opleiding/baan, bij het uitgaan, via een hobby of via vrienden. Veel mensen hebben de voorkeur voor zo’n spontane ontmoeting als het gaat om de liefde.

Maar in de drukke levens die veel vrijgezellen hebben, is de kans dat je spontaan een leuke single ontmoet helaas niet zo groot. Wanneer mensen de school-/studententijd voorbij zijn, verkeren ze vervolgens vaak een beetje in dezelfde kring van vrienden, collega’s en kennissen.

Talloze manieren om singles te leren kennen

Dan kan het geen kwaad om het lot een handje te helpen! Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze manieren om andere singles te ontmoeten en daarmee je kansen in liefdesland aanzienlijk te vergroten. Zo kun je gaan speeddaten, je aanmelden op een dating app of website of je aansluiten bij een activiteit of reis voor singles. Welke optie om andere singles te ontmoeten past bij jou?

Singles ontmoeten via speeddaten

Een superleuke en waarschijnlijk de meest efficiënte manier om singles te ontmoeten, is via speeddaten. En laten wij daar toevallig net iets van afweten. 🙂

Tijdens een speeddate ontmoet je maar liefst 15-20 singles op één middag/avond. Singles die ongeveer van jouw leeftijd zijn, bij jou uit de buurt komen en openstaan voor contact.

Speeddates vinden plaats bij hotels, cafés en in restaurants. Terwijl je geniet van een muziekje en een biertje/wijntje/frisje kom je de andere singles middels een doorschuifsysteem één voor één tegen. Het fijne aan speeddaten is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld internetdating, dat je de andere singles meteen in volle glorie ontmoet. Daardoor kun je tijdens jullie ontmoeting direct ondervinden of er een klik is. Iedere date duurt 4 minuten en op je datekaart geef je aan met welke single(s) je verder in contact wilt komen.

Heb je een match? Dan ontvang je elkaars contactgegevens per e-mail. Heb je geen match? Dan mag je nog een keer gratis komen speeddaten.

Naast het feit dat veel singles speeddaten een leuke manier vinden om anderen te ontmoeten, is het ook nog eens behoorlijk effectief. We ontvangen namelijk regelmatig succesverhalen van singles die elkaar via een van onze speeddates hebben ontmoet.

In contact komen met singles via dating apps

Dating apps zijn niet meer weg te denken uit deze tijd. Het voordeel van dating apps is dat ze lekker laagdrempelig zijn. Je maakt een account aan en kunt gelijk gaan selecteren welke singles je in real life zou willen ontmoeten. Waar je ook bent, op de bank, in bed of in de trein; singles bij jou uit de buurt zijn slechts één swipe bij je vandaan. Je kunt ervoor kiezen om een tijdje met je match te chatten/appen of om de andere single snel te ontmoeten, net wat jij het prettigst vindt.

Er zijn diverse dating apps. De dating app die verreweg het bekendst is, is Tinder, welke vanwege de populariteit van de app een enorm aanbod heeft qua singles. Verder is er bijvoorbeeld Happn (een dating app die je koppelt aan iemand die offline al je pad heeft gekruist), Kwissle (voor een serieuze relatie), Bumble (waar vrouwen de eerste stap zetten) en Breeze (waarbij er niet wordt gechat maar je bij een match direct op date gaat).

Inschrijven bij een datingsite

In de afgelopen jaren ontmoeten steeds meer singles elkaar via internet, blijkt uit cijfers van het CBS. Van de partners die tussen 1998 en 2003 gingen samenwonen, had nog minder dan 2 procent elkaar via internet ontmoet. Vijf jaar later was dit al bijna 10 procent en tussen 2008 en 2013 werd dit ruim 13 procent. Van deze koppels leerde ongeveer de helft elkaar kennen via een dating website. De andere helft kwam wel via internet in contact, maar niet via een datingsite.

Via een dating website kun je uitgebreid invullen wie je bent en wat je zoekt. Dat kan het vinden van een geslaagde match gemakkelijker maken. De focus ligt niet alleen op de foto’s, zoals bij de meeste dating apps, maar ook op de tekst. Dat maakt dat je wellicht verder kijkt dan alleen het plaatje.

Een populaire dating site met veel singles tussen de 25 en 45 jaar is Pepper. Daarnaast is er 50Plusmatch (voor singles van 50+), Inner Circle (selectief dating platform), Lexa (groot aanbod), Paiq (met verschillende manieren van matchen), Parship (voor hoogopgeleide singles) en Knuz (gratis datingsite).

De Consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar verschillende datingsites en ongeveer 15% van de datende panelleden vond via een datingsite een vaste relatie. Het aanmaken van een profiel op een datingsite is vaak gratis. Wil je meer mogelijkheden, dan kun je kiezen voor een betaald abonnement. Twee derde van de ondervraagden bij het onderzoek was tevreden de prijs-kwaliteitverhouding van datingsites.

Aanmelden voor een activiteit of reis voor singles

Is chatten, mailen of appen met andere singles niet zo jouw ding, denk dan eens aan activiteiten en reizen voor singles. Het deelnemen aan een singles uitje (bijvoorbeeld bowlen, een singles feestje, een fotografiecursus of singlewandeling) kan een leuke manier zijn om singles te ontmoeten met dezelfde interesses. Je ziet elkaar direct in actie, waardoor je je sneller een beeld kunt vormen van de andere singles. Zeker wanneer je met elkaar op reis gaat en meerdere dagen met elkaar optrekt, heb je alle gelegenheid om elkaar goed te leren kennen.

Single Events organiseert activiteiten voor singles van 40+, 50+ en 60+. En voor singlereizen kun je terecht bij bijvoorbeeld Estivant en Villa Vibes.

Single and ready to mingle?

Kortom, sta je open voor het ontmoeten van andere singles, kom dan eens speeddaten, meld je aan op een dating app/website of geef je op voor een activiteit of reis voor singles. Of ga los en doe het gewoon allemaal. 🙂 We wensen je heel veel dateplezier!


Speeddaten voor singles bij About Love in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht

About Love

  • Een supergezellige avond met 15-20 dates.
  • Binnen 24 uur matchmail met de gegevens van je match(es).
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Tot twee weken van tevoren €4,- vroegboekkorting.
  • Laagste prijsgarantie.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36