Overwin je onzekerheid bij het daten

februari 11, 2022 4:28 pm

Last van onzekerheid bij het daten?

Overwin je onzekerheid bij het daten

In je zoektocht naar een liefdespartner mag een avond speeddaten niet ontbreken. Speeddaten is niet alleen een leuke manier om in een paar uur tijd veel mensen te ontmoeten, we worden regelmatig gemaild met de feestelijke mededeling dat mensen tijdens een van onze speeddates de liefde vonden.

Hoe vind ik ooit een partner met mijn hangbuik en gebrek aan humor?

Vaak merken we dat speeddaten onzekerheid bij deelnemers oproept. Wat als ik geen match heb met één van mijn dates? Wat als ik niet aantrekkelijk genoeg ben? Hoe ga ik om met eventuele afwijzingen? Veel mensen hebben twijfels en onzekerheden over zichzelf en tijdens een speeddate kunnen deze gevoelens extra getriggerd worden. Dat is heel normaal: je stelt je kwetsbaar op, geeft de ander de kans een oordeel over jou te vellen.

De angst om afgewezen te worden is diepgeworteld in onze geest. En dat terwijl zelfvertrouwen misschien wel een van de aantrekkelijkste eigenschappen is die een persoon kan hebben. Gelukkig kunnen we iets aan onze onzekerheid doen.

Wil jij ook komen daten, maar heb je last van onzekerheid?

Onze tips om je onzekerheid bij het daten te overwinnen

Er zijn honderden manieren om aan je zelfvertrouwen te werken, maar misschien is de belangrijkste tip: wees mild naar jezelf. Waarom zelfkritiek? Je wordt er geen sterkere persoon van en daarnaast maakt het je niet interessanter voor een potentiële partner. Iedereen maakt fouten en iedereen heeft onvolkomenheden. Dus laat die kritische stem in je hoofd maar lekker kletsen.

Ook kun je onderzoeken wat jou helpt om je zelfvertrouwen te versterken; proberen beter te worden in een hobby of sport, een vriend/familielid te vragen naar jouw positieve eigenschappen, je tot nu toe behaalde successen voor jezelf op een rijtje te zetten… Alles kan, zolang het je helpt het vertrouwen in jezelf te vergroten.

Focus je op de ander, niet op je onzekerheid

Probeer je te focussen op alle geweldige dingen die jou jou maken. Maar vooral willen we je meegeven: focus je op de ander!

Een makkelijke manier om je tijdens het daten niet te bezig te houden met je onzekerheid, is het verleggen van je aandacht naar hetgeen de ander vertelt. Wat zegt hij/zij precies? Wat wil hij/zij overbrengen? Waar zou je meer over willen weten? Waar haak je op in en hoe? Laat je niet leiden door de vraag wat de ander van jou vindt, maar kijk eerst eens naar het gevoel dat jij bij de ander krijgt.
Een bijkomend voordeel van het focussen op de ander, is dat mensen zich vaak prettig voelen bij iemand die oprecht geïnteresseerd is. Het is immers fijn om gehoord te worden. Twee vliegen in één klap dus!

Keep calm

Ontspanning is belangrijk. Zonder hinderlijke spanningen en kriebels kun je waarschijnlijk meer genieten van de speeddate en makkelijker jezelf zijn. Dus voordat je naar de speeddate gaat: rol je yogamat uit en leg je benen in je nek. Lekker hè?

Oké, misschien is yoga niet helemaal jouw ding en ontspan je liever op een andere manier. Wellicht kijk je voor de speeddate het liefst wat televisie, bel je een vriend, stort je je op je werk, verf je je nagels of doe je een dutje. Probeer ervoor te zorgen dat je relaxed aan de speeddate avond kunt beginnen.

Maar! Geen paniek als je niet als een verlichte Boeddha de speeddate locatie binnenschrijdt. Een beetje spanning voor een speeddate lijkt ons heel normaal en zal je waarschijnlijk juist helpen lekker scherp te zijn.

Als je oefenen als doel stelt, faal je nooit

Onze laatste tip: kom speeddaten zonder verwachtingen. Het klinkt misschien vreemd; waarom zou je aan een speeddate meedoen als je geen verwachtingen mag hebben? Maar onze ervaring is: hoe hoger je verwachtingen, des te meer onzekerheid.

Er zijn veel deelnemers die zonder verwachtingen naar een speeddate komen en alleen uit zijn op een leuke avond. Ze staan open voor gezellige gesprekken, maken plezier en lijken niet zo bezig te zijn met de uitkomst van de speeddate. En vaak zijn het juist deze deelnemers die positief verrast worden als ze de volgende dag de matchmail ontvangen.

Probeer je te richten op het positieve wat een speeddate je kan brengen, zoals de actie en gezelligheid, maar bijvoorbeeld ook nieuwe informatie die de avond je oplevert over daten, relaties en jezelf.

Ook kun je het speeddaten zien als mogelijkheid om datgene te oefenen waar je jezelf graag in wilt verbeteren. Denk hierbij aan je luistervaardigheden, het innemen van ruimte in een gesprek of het kunnen ontspannen in het contact met anderen. Als je oefenen als doel stelt, faal je nooit.

Geniet van het daten

En, ben je er klaar voor? We hopen dat je een speeddate tegemoet gaat waarbij genieten op de eerste plaats staat, en niet je onzekerheid. Zien we je snel?


Onzekerheid daten

About Love

  • Een supergezellige avond met 15-20 dates.
  • Binnen 24 uur matchmail met de gegevens van je match(es).
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Tot twee weken van tevoren €3,- vroegboekkorting.
  • Laagste prijsgarantie.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36