Leuke dingen om te doen

juli 17, 2022 1:17 am

Wat zijn leuke dingen om te doen?

Pak je kans als je single bent

Leuke dingen om te doen. Juist als je single bent is dit de tijd om te doen waar je eerder wellicht de kans/mogelijkheid/ruimte niet voor had, en later misschien weer niet hebt. Kortom, nu is de tijd om los te gaan! Om precies te doen waar jíj blij van wordt. Wat zijn leuke dingen om te doen als single?

Leuke dingen om te doen: onze lijst met tips

Ontdek waar jij gelukkig van wordt. Maak nieuwe toekomstplannen, verbreed je horizon, de wereld ligt aan je voeten! Lees hier onze blog met 20 leuke dingen om te doen als single.

20 leuke dingen om te doen:

1. Speeddaten

Speeddaten op plek 1, je verwacht het niet, in een artikel geschreven door een speeddate-organisatie. 😁 Waarom speeddaten? Omdat het onwijs leuk is om te doen! Dagelijks ontvangen we mails van singles die speeddaten als supertof, gezellig, leuk, leerzaam, grappig, mooi en fantastisch hebben ervaren.

Wat houdt speeddaten in? Bij About Love kun je speeddaten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. In de sfeervolle ambiance van een café, restaurant of hotel ontmoet je 15-20 singles. Wanneer de bel klinkt, schuift de helft van de singles een plekje door. Op deze manier kom je op een leuke manier in contact met een groot aantal singles. Na elk gesprek vink je op je datekaart aan of je verder daten met de single tegenover je ziet zitten. Zo ja (en wil de ander dit ook), dan ontvang je de volgende dag elkaars contactgegevens.

Speeddaten is echt een aanrader om te doen als je single bent!

2. In je eentje op vakantie

Tuurlijk, dit kan ook prima binnen een relatie. Toch is het het gemakkelijkst om te reizen als je single bent. Er zit geen partner thuis die jou mist en die jij mist; je kunt echt even helemaal los zijn van je eigen omgeving. Een reis in je eentje is een van die bijzondere ervaringen waar je de rest van je leven met plezier en trots op terug zult kijken.

Singles gaan meestal buiten Europa op reis, meldt het CBS, vaker dan in eigen land. De stedentrip stond in 2016 bovenaan het lijstje van vakanties van singles. Vooral steden als Parijs, Berlijn en Londen zijn geliefd. Singles verblijven vaak, gedurende 40 procent van de vakanties, in een hotel, vaker dan in een vakantiehuisje of op een camping.

3. Met vriend(inn)en op pad

Ook dit doe je tevens wanneer je een relatie hebt. Maar zonder relatie heb je waarschijnlijk meer tijd en ruimte in je leven voor vriendschappen. Intimiteit, vertrouwen en het gevoel belangrijk te zijn maken ons gelukkiger en gezonder, blijkt uit onderzoek. De proefpersonen in het onderzoek met een druk sociaal leven hadden minder stress en waren actiever. Goed dus om te zorgen voor voldoende fijne contacten wanneer je geen relatie hebt.

Wat zijn leuke dingen om te doen met vrienden? Denk bijvoorbeeld eens aan speeddaten. 😃 Of andere dingen die er niet of minder snel van komen wanneer je in een relatie zit, zoals lekker stappen tot diep in de nacht of een weekendje weg.

4. Een nieuwe hobby vinden

Of het nu Patiencen, mandala’s kleuren of puzzelen is: een nieuwe hobby is altijd leuk om te doen. Mensen zijn gewoontedieren die al snel in hun comfortzone blijven ronddobberen. Maar als je doet wat je altijd doet, mis je het oppeppende gevoel dat een nieuwe bezigheid je kan geven. Nieuwe ervaringen maken dopamine aan in je brein; je wordt er blij van! Dus doe eens gek en schaf een metaaldetector, een 3D printer of een Diamond Painting set aan.

5. Tinder

Jawel, nú is het moment om deze spraakmakende app te proberen! Momenteel zitten in Nederland anderhalf miljoen singles op Tinder. Er wordt gemiddeld tien uur per week geswiped. Niet zo raar dat Tinder populair is, het heeft veel voordelen. We spreken wekelijks zo’n 150 singles en horen veel pluspunten: je kunt swipen wanneer je maar wilt, het is laagdrempelig en vrijblijvend en het aanbod van singles op de dating app is groot. Misschien is tinderen niet altijd ideaal wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie, maar zeker als je openstaat voor een kortstondig en passioneel date-avontuur, zit je op Tinder helemaal goed.

6. Lekker slapen

Het beste slaap je in je eentje, volgens slaapspecialist Neil Stanley van de Universiteit van Surrey. Onderzoekers van deze universiteit kwamen erachter dat de meeste partners het gevoel hebben beter te slapen als ze samen slapen, maar verrassend genoeg blijkt het tegenovergestelde waar. De kwaliteit van de slaap werd bij samen slapen gemiddeld maar liefst 50 procent vaker verstoord dan bij alleen slapen.

Stellen storen elkaar door te draaien, luidruchtig te ademen, te snurken of door het trekken aan dekbedden/lakens. Niet alle geluiden en bewegingen worden bewust opgemerkt, maar de slaapkwaliteit wordt er wel negatief door beïnvloed. Dit werd al eens eerder aangetoond in een onderzoek gepubliceerd in The New Scientist. Niet fijn voor een ontspannen nacht, maar ook zeker niet voor de dag: een regelmatig verstoorde slaap door het samen slapen resulteert in meetbaar minder alert functioneren overdag.

Kortom, ga als een zeester in bed liggen en geniet met volle teugen van een heerlijk vredige, ongestoorde nachtrust.

7. Aandacht voor jezelf

En dan échte aandacht. Waar je in een relatie vaak gericht bent op de behoeften van de ander, mag je in je single leven helemaal gefocust zijn op jezelf. Dit is de periode om uit te vogelen waar jíj behoefte aan hebt, wat jíj voor leuke dingen wilt doen. Hoe je dat doet? Door nieuwe activiteiten uit te proberen, zodat je kunt ontdekken wat echt bij je past. Hadden we bijvoorbeeld speeddaten al genoemd? 😋

Maar ook: door eens uitgebreid stil te staan bij wat je gevoel en je lichaam je te vertellen hebben. Door meditatie bijvoorbeeld, of door het nemen van een heerlijke ontspanningsmassage.

En schrijf eens op:

Waar wil je minder van ervaren?
Waar wil je minder van hebben?
Waar wil je minder van doen?
Waar wil je minder van voelen?
En wat wil je minder zijn?

En vervolgens:

Waar wil je méér van ervaren?
Waar wil je méér van hebben?
Waar wil je méér van doen?
Waar wil je méér van voelen?
En wat wil je méér zijn?

Door deze dingen te noteren heb je direct helder wat je tegenstaat en waar je gelukkig van wordt.

Vraag jezelf daarnaast af: hoe ziet mijn ideale leven eruit? Als je onbeperkt geld, energie en talenten had, als je helemaal vrij kon kiezen, wat zou je dan doen?

Schrijfoefeningen als deze kunnen het inzicht vergroten in welke hoek het geluk zit voor jou.

8. Eten wat je wilt

Eten is iets wat je in een relatie vaak samen doet. Maar laat eten nu net iets zijn waar je misschien nog wel méér van kunt genieten in je eentje. Oké, misschien minder gezellig, maar je kunt als single precies voor het eten zorgen waar jij zin in hebt. Of dat nu pizza is (wat je ex niet lekker vond), een bak rauwkost (wat je andere ex niet lekker vond) of een bepaald dieet dat vaak het gemakkelijkst vol te houden is als je in je eentje over het eten in huis beslist; dít is het stadium in je leven waarin je je eens niet hoeft aan te passen aan een partner. Zalig!

9. Flirten

Echt, doe dit (als je ervan houdt), want als je in een relatie zit zal flirten met leuke singles er niet meer van komen. Of wel, maar minder vaak of minder intens. Het kan een boost geven om te kijken hoe je in de markt ligt, om indruk op anderen te maken, om gewoon te genieten van nieuwe, spannende ontmoetingen. Wat is er fijner dan de adrenaline van een nieuw, boeiend en volledig vrijblijvend contact?

En het hoeft niet bij flirten te blijven. Zin in een avontuurtje? Nu kan het! Zin in een foute man/vrouw/alles ertussenin? Dit is het moment om daar eens helemaal aan toe te geven. Je hoeft toch niet met elkaar te trouwen.

10. Je te pletter Netflixen

Want wanneer je een partner hebt, zul je je beeldscherm vaker delen. Heerlijk, niemand die een oordeel heeft over wat jij wilt kijken, of dat nu diepgaande documentaires zijn of een hele avond trash tv, series met een hoop geweld of romcoms. Jij bepaalt!

Vind je het leuk om een kijkje te nemen in het leven van andere singles, dan is de film ‘Singles’ op Netflix een aanrader; over een groep vrienden in hun twintiger jaren die zoeken naar liefde en succes tijdens het grunge-tijdperk in Seattle.
Ook ‘Single all the way’ is erg leuk. Voor het familiebezoek met kerst vraagt Peter zijn beste vriend om te doen of ze een stel zijn. Hun plan en hun gevoelens veranderen echter als de familie zich ermee gaat bemoeien.
In ‘Under the Tuscan Sun’ gaat Frances – gescheiden van haar bedriegende man – depressief en met een writer’s block op reis naar Italië. Hier leert ze zichzelf nog beter kennen. En niet alleen zichzelf.
Tenslotte is ‘The 40 Year Old Virgin’ heel grappig. Andy heeft nog nooit seks gehad en vindt dat, met zijn leeftijd van 40 jaar, toch een beetje raar. Zijn collega’s doen er alles aan om hem het bed in te krijgen.

11. Je woning naar wens maken

Nog iets leuks om te doen: opruimen! Ken je het hemelse gevoel van spullen weggooien, van een opgeruimd huis? Spullen die je nooit gebruikt, nemen ruimte in. In je huis, maar vaak ook in je hoofd. Gooi die spullen op Marktplaats of breng ze naar de kringloop.

Daarbij kun je een stapje verder gaan en nog eens kritisch kijken naar de inrichting van je woning. Hoe voelt je thuis? Past deze inrichting nog steeds bij wie/hoe je nu bent? Juist als je single bent, ben je alleenheerser van jouw domein. Maak daar dus gebruik van en zorg ervoor dat je woonplek jouw paleis is.

12. Iets creatiefs doen

Veel mensen vinden iets creëren een van de leukste dingen om te doen. Iets creatiefs doen, iets nieuws maken, is goed voor je geestelijke gezondheid. Creativiteit verminder stress en angst, omdat je door de activiteit in een soort flow belandt die het denken en piekeren stopt. Grote delen van het brein worden aan het werk gezet, wat goed is voor je hersenen. Daarbij verbetert creatief bezig zijn je stemming, en het geeft je voldoening en zelfvertrouwen, zeker als je creatie goed lukt. Verder stimuleert het je doorzettingsvermogen, je leert om te gaan met tegenslagen en je laat je minder snel uit het veld slaan. Je bent stabieler en voelt je beter. Zóveel pluspunten heeft het wanneer je iets creatiefs doet. En als je het samen doet met anderen pak je ook nog eens de voordelen mee die sociale contacten je geven. Kortom, koop een camera, schrijf een boek of ontwerp een tuinhuisje!

13. Lezen

Lezen is zo’n activiteit die er snel bij kan inschieten wanneer je in een relatie zit. De relatie vraagt veel tijd en aandacht, er is vaak reuring in huis, en dan kan het boek dat al een tijdje op je nachtkastje ligt wel eens ernstig beginnen te verstoffen. En dat terwijl lezen zo leuk is om te doen. Als single breng je vaak meer tijd in je eentje door dan wanneer je samen bent, dus als je van lezen houdt, is dit de uitgelezen periode om lekker te chillen met een boek.

14. Sporten

Uit onderzoek blijkt dat singles vaak beter in vorm zijn dan koppels, omdat ze meer sporten. De voordelen van sporten kennen we allemaal: bewegen verkleint de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, depressieve klachten, borstkanker, darmkanker, geestelijke achteruitgang en dementie. Er wordt aangeraden om minimaal 2,5 uur per week actief te zijn (denk aan fietsen, wandelen, krachttraining, joggen, fitness, dansen, vechtsport of voetbal). Is de enige bal die je doet bitterbal, dan kan het nooit kwaad om na te gaan of er een vorm van beweging is die je leuk vindt. Juist in je single periode heb je waarschijnlijk meer tijd en aandacht dan ooit om in je lijf te steken.

15. Carrière maken

Hetzelfde geldt voor je carrière. Wanneer je single bent, kun je je volledig op je werk storten. Niemand die klaagt als je overwerkt en niemand met wie je hoeft te overleggen als je gevraagd wordt voor een zakenreis. Quest schrijft zelfs: ‘Vanuit economisch perspectief pakt het hebben van een geliefde niet altijd even bevorderlijk uit. Vrouwen zijn misschien beter af als single. Dan komen ze ook niet in de verleiding om meer van het huishouden op zich te nemen en hun carrière te laten versloffen.’ Dit omdat de vrouw vaak degene is die het minst verdient en die haar carrière overboord gooit wanneer er kinderen komen. Als de een veel salaris binnen brengt, is dat voor de ander een reden om minder hard voor het grote succes te gaan. Kortom, profiteer van je status als single en werk jezelf naar de top!

16. Geld uitgeven aan dingen die jij belangrijk vindt

Geld uitgeven is altijd leuk om te doen, zeker als je geld gaat naar iets wat voor jou belangrijk is. Volgens het Nibud ruziet maar liefst een kwart van de Nederlandse stellen over geld. Deze ruzies gaan over de manier waarop er met geld wordt omgegaan.

Hoe heerlijk is het dat je dat als single niet hebt? Je kunt doen met je geld wat je maar wilt. De enige die het eens moet zijn met alles waaraan je je geld uitgeeft, ben je zelf. Je hoeft je niet bezig te houden met wat een ander wil en hoeft al zeker geen concessies te doen.

Je kunt geld uitgeven aan mooie spullen of leuke dingen om te doen, maar ook op de lange termijn is het fijn om zelf te bepalen wat er met je geld gebeurt. Wat wil je bereiken? Wil je een huis kopen, of grond? Wanneer wil je met pensioen? Wil je beleggen? Het is gemakkelijker om dit soort belangrijke financiële besluiten te nemen zonder dat je deze hoeft te bespreken met een partner.

Je zou overigens denken dat je als single een duurder leven hebt dan wanneer je in een relatie zit, maar dat hoeft niet. Als single hoef je namelijk enkel voor jezelf te zorgen. Singles hebben zelfs minder schulden dan mensen in een relatie, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

17. Iets nieuws leren

Je single periode is de ideale fase om iets nieuws te leren, aangezien iets nieuws onder de knie krijgen vaak veel tijd en inspanning kost. Waarom is iets nieuws leren leuk om te doen? Het is verfrissend en goed voor je brein. Volgens neuropsycholoog en hoogleraar Margriet Sitskoorn maken onze hersenen voortdurend nieuwe cellen aan en worden er verbindingen tussen die cellen gelegd wanneer je iets nieuws leert. Daarbij is het belangrijk dat je écht iets nieuws doet, en niet meer van hetzelfde of een variatie daarop.

En dat maakt gelukkiger. Het Amerikaanse onderzoeksbureau Gallup hield een enquête onder 130.000 mensen uit 130 landen om te onderzoeken welke ervaringen iemands dag goed maken. Een van de uitkomsten was: ‘iets geleerd hebben’. Het gevoel hebben dat je groeit als mens, draagt duidelijk bij aan je levensgeluk. Ook Daniel Gilbert, hoogleraar psychologie aan Harvard, beaamt dit. ‘Uiteindelijk zijn het niet de zekerheden of bekende dingen die ons gelukkig maken, maar juist de verrassingen, nieuwe ervaringen, uitdagingen, ontdekkingen en onverwachte leermomenten,’ vertelt hij in zijn boek ‘Stuiten op geluk’.

18. Op een singles reis gaan

In je eentje of met vrienden op vakantie gaan is een aanrader, maar wat ook ontzettend leuk is om te doen, is op reis gaan met andere singles. Volgens cijfers van het CBS gaan singles die op reis gaan in drie kwart van de gevallen samen met anderen. Daar heeft de reisbranche al lang geleden op ingespeeld en de term ‘singles reizen’ is inmiddels een bekend begrip.

Superleuk om eropuit te trekken met singles die net als jij vakantie willen vieren. De reisleiding regelt het programma, waarin allerlei mogelijkheden zijn om samen dingen te doen. Maar ook als je behoefte hebt aan tijd alleen is dat prima. Niets moet, alles mag.

Of je nu op zoek bent naar rust, avontuur, cultuur, wellness, zon of wintersport; de keuze is reuze. Ontdek nieuwe plekken, ga op jacht naar mooie bezienswaardigheden en leer nieuwe mensen kennen.

19. Wonen waar je maar wilt

Vraag je af of je woonplek nog steeds de plaats is waar je wilt blijven wonen. Besef dat je als single de luxe hebt om – zonder compromissen – volledig zelf te kunnen beslissen waar/hoe/met wie je wilt wonen. Een koophuis in je geboortedorp? Prima! Een huurappartement in Barcelona samen met je beste vriend? Yes! Een caravan met een stukje grond in de Achterhoek en een hond erbij? Het kan allemaal. Niemand met wie jij rekening hoeft te houden.

20. Ontdekken wat je wilt in een eventuele nieuwe relatie

‘Weten wat je wilt is essentieel voor een vervullende liefdesrelatie,’ schrijft Saskia de Bel, arbeids- en gezonheidspsycholoog in tijdschrift Flow. ‘Als je beter weet wie je bent en wat je wilt, maak je betere keuzes, stel je gemakkelijker prioriteiten, en kun je duidelijker aangeven hoe jij de dingen voelt en wilt in je relatie.’

Maar hoe kom je erachter wat je wilt, wat je zoekt in de liefde? Om deze vraag te beantwoorden, heeft Saskia de relatiewaarden ontwikkeld. Voorbeelden van relatiewaarden zijn:

– humor en vrolijkheid
– elkaar accepteren
– samen naar vrienden en feestjes gaan
– respectvol met elkaar omgaan
– je begrepen voelen door de ander
– je diepste emoties kunnen delen
– avontuur
– elkaar de ruimte geven
– seksuele intimiteit
– samen eten
– praten over wat je bezighoudt
– tijd voor eigen hobby’s en sport
– naar elkaar luisteren

Aan de hand van dit soort waarden kun je jezelf (en die leuke single met wie je eventueel in een relatie zou willen stappen) beter leren kennen.

Leuke dingen om te doen: keuze genoeg!

Welke leuke dingen ga jij doen?

Leuke dingen om te doen: als single kun je helemaal losgaan. Veel vrijgezellen proberen alles uit deze levensfase te halen en ze hebben groot gelijk. Uit Amerikaans onderzoek blijkt dan ook dat singles gelukkiger zijn dan getrouwde mensen. Onderzoekers van de Southern Methodist University kwamen erachter dat singles zich op emotioneel vlak beter voelen en hun leven als zinvoller ervaren dan mensen in een liefdesrelatie (met uitzondering dan van mensen met een zeer bevredigende relatie). Kortom, geniet van je positie als single en van alle leuke dingen om te doen.

Maar eigenlijk had je deze blog niet helemaal hoeven lezen en alleen de eerste tip ter harte kunnen nemen. Kom speeddaten! Of hadden we ons enthousiasme over speeddaten al met je gedeeld, nee toch? Speeddaten is een verzameling van veel van de leuke dingen die we in deze blog beschreven hebben: je doet wellicht iets nieuws, je bent lekker sociaal bezig, kunt erop los flirten en kunt je creativiteit gebruiken. Speeddaten is echt iets wat je gedaan moet hebben als single. Maare… Wees er niet te succesvol in, want voor je het weet zit je weer in een relatie. 😉


Leuke dingen om te doen


About Love

  • Een supergezellige avond met 15-20 dates.
  • Binnen 24 uur matchmail met de gegevens van je match(es).
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Tot twee weken van tevoren €3,- vroegboekkorting.
  • Laagste prijsgarantie.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36