Wat sturen na speeddate?

september 5, 2022 10:43 am

Tijdens een van onze gezellige speeddates voel je een buitengewone klik met een leuke single. Na jullie adembenemende date vul je ‘ja’ in op je dateformulier. Vol verwachting open je de volgende dag je mailbox.

En… Jullie hebben een match! Supertof, wie weet is dit het begin van jouw liefdesverhaal. ❤

Maar wat kun je je date het beste sturen?


5 tips wat je kunt sturen na een speeddate


 1. Een foto
 2. Je telefoonnummer
 3. Een leuke referentie naar de speeddate
 4. Iets prikkelends
 5. Iets grappigs

1. Een foto

Wat sowieso een goed idee is, is om met je eerste bericht naar je match een foto van jezelf mee te sturen. Waarom? In de eerste plaats omdat jullie gisteren maar liefst 15-20 dates hebben gehad, dus er is een kans dat jullie niet alle namen nog bij de juiste gezichten kunnen plaatsen. En in de tweede plaats geeft een geslaagde foto je de mogelijkheid om je date te herinneren aan jouw leuke verschijning.

Wat voor foto is geschikt om naar je speeddate-crush te sturen? Ga voor een duidelijke en recente foto. Het is leuk als je foto een verhaal vertelt. Speel je gitaar? Stuur een foto waarop je gitaar speelt. Hiermee benadruk je je geweldige persoonlijkheid en het geeft je date eventueel een leuk aanknopingspunt om verder over in gesprek te gaan.
Mensen vinden foto’s met een hoog contrast tussen de persoon en de achtergrond, foto’s met een rustige achtergrond en foto’s waarop het bovenste gedeelte van het lichaam te zien is (dus ongeveer van je hoofd tot vlak boven je navel) het aantrekkelijkst. Hoe meer zichtbaar je gezicht is, des te verleidelijker de foto. Een zonnebrilfoto is dus niet ideaal. Sla tot slot niet teveel door met bewerken, houd de foto realistisch.

2. Je telefoonnummer

Stuur je date je telefoonnummer. Via de sms of app kun je altijd sneller en makkelijker berichten dan per e-mail.

Toch raden we aan om niet te lang te sms’en/appen voor je elkaar weer ziet. Elkaar leren kennen kun je het beste live doen; om deze reden zijn wij zulke grote voorstanders van speeddaten in tegenstelling tot internetdaten. Contact via een scherm is altijd anders dan in het echt. Je moet elkaar zien, horen en ruiken en de energie tussen jullie voelen om te kunnen inschatten of verder daten potentie heeft. Daarom geven we vooral de tip om snel een vervolgdate te plannen.

3. Een leuke referentie naar de speeddate

Over het algemeen vindt een vrouw het erg prettig als een man niet alleen luistert, maar ook onthouden heeft wat ze verteld heeft en er iets mee doet. Het geeft haar het gevoel dat ze bijzonder is. Daar kun je als man mee scoren wanneer je na de speeddate contact met haar opneemt. Hebben jullie het tijdens de speeddate gehad over haar passie voor wandelen, vraag haar mee op wandeldate en stel een mooie locatie voor. Heeft ze een grote liefde voor chocola? Initieer een workshop bonbons maken.

Voor vrouwen wordt de tip gegeven: geef je date een goed gevoel over zichzelf. Stuur hem bijvoorbeeld een leuk compliment naar aanleiding van de speeddate.

4. Iets prikkelends

Het sturen van iets wat een emotie oproept is altijd een goed idee. ‘Hey, alles goed?’ nodigt niet echt uit om op te reageren.

Mannen wordt aangeraden om niet te voorzichtig te zijn in hun berichtje. Vraag bijvoorbeeld niet ‘Hey, zou je het leuk vinden om een keer iets te gaan drinken?’ Maar ga ervan uit dat ze met je op date wil en vraag bijvoorbeeld: ‘Hey, laten we volgende week een wijntje doen. Ik ken een tentje dat je sowieso leuk vindt.’ Helemáál goed is zo’n berichtje natuurlijk als ze tijdens de speeddate wijn dronk.

Complimenten over haar uiterlijk en seksuele toespelingen worden niet aangeraden.

Aan vrouwen wordt de tip gegeven om hem leuke vragen te stellen over zijn persoonlijkheid. Begin dus niet over werk of zijn toekomstplannen, maar vraag hem op de zaterdag na de speeddate bijvoorbeeld hoe zijn ideale zaterdag eruit ziet. Ook kun je hem vragen om je ergens mee te helpen. Dit geeft zijn zelfvertrouwen een boost.

5. Iets grappigs

Het leukst is natuurlijk als je de ander kunt prikkelen met iets grappigs. Humor wordt door vrijwel iedereen gewaardeerd. Stuur je date dus een geintje waarmee je verwijst naar de speeddate of (nog beter) naar jullie gesprek tijdens de speeddate, of mail een lachwekkende foto.

Mannen wordt aangeraden om haar iets plagerigs te sturen. Mail bijvoorbeeld dat je date een goede smaak heeft aangezien ze jou bij het speeddaten een ‘ja’ heeft gegeven.

Aan vrouwen wordt de tip gegeven om de juiste hoeveelheid grappig/serieus te zijn. Wees in het begin 75% grappig en 25% serieus, en wanneer jullie gesprek langer wordt dan draai je het om, dus 75% serieus en 25% grappig. Door dit aan te houden voorkom je dat jullie mail- of app conversatie op een sollicitatiegesprek gaat lijken.

Vondt je de speetdate ook zo leuk ik wel

Zorg in ieder geval voor een bericht zonder spelfouten. Typo’s en grammaticale slordigheden maken je minder aantrekkelijk, blijkt uit onderzoek van Tilburg University.

Wie neemt het initiatief?

Maar wat is nu het beste; moet je zelf contact opnemen na de speeddate of laat je het initiatief bij de ander?

In de heterowereld wordt vaak aangeraden om als man het initiatief te nemen. In tegenstelling tot ons verstand, leeft ons instinct nog in de oertijd. Afwachten wordt over het algemeen gezien als vrouwelijk, en initiatief nemen, de leiding nemen, als mannelijk. Zelfvertrouwen, passie, durf, wilskracht, levensvreugde en doelgerichtheid vergroten je aantrekkingskracht als man; eigenschappen die je allemaal laat zien wanneer je een vrouw mee uit vraagt. Wat een vrouw onaantrekkelijk vindt, is twijfel, onzekerheid, besluiteloosheid, nervositeit en een gebrek aan eigenwaarde. Te lief en aardig zijn maakt een man over het algemeen niet aantrekkelijker. Dus als je je in deze klassieke theorie kunt vinden, is het als man een goed plan om het initiatief tot een vervolgdate te nemen en hier niet te lang mee te wachten.

Laat je de oertijd liever voor wat die is en wil je als vrouw zelf het heft in handen nemen? Groot gelijk, want singles geven bij de datingcoach bijna allemaal aan dat ze het belangrijk vinden dat de ander (ook) initiatief neemt. Veel singles weten goed wat ze willen en zijn gewend om het voortouw te nemen. Ze zouden het fijn vinden om in een relatie ook eens op de ander te kunnen leunen. In dat opzicht kun je als vrouw gerust contact opnemen na de speeddate. Veel mannen kunnen dat zelfs waarderen, omdat ze vinden dat vrouwen ook wel eens wat meer initiatief mogen nemen bij het daten.

Wees niet bang om iets te sturen na de speeddate

Kortom, stuur je match een foto van jezelf en/of je telefoonnummer, denk aan een leuke verwijzing naar jullie gesprek tijdens de speeddate, of iets wat je match prikkelt of aan het lachen maakt. Wees niet bang om contact op te nemen en denk niet te lang na over je berichtje; je eerste indruk is al gemaakt tijdens de speeddate en aangezien jullie een match hebben was deze positief.

We wensen jullie heel veel plezier met jullie vervolgdate!


Wat sturen na speeddate?

Bronnen

 1. www.icreatemagazine.nl
 2. www.attractiongym.nl
 3. www.mannenbrein.nl
 4. www.attractiongym.nl
 5. www.rtlnieuws.nl
 6. www.datewijsheid.nl
 7. www.denisejanmaat.nl

About Love

 • Een supergezellige avond met 15-20 dates.
 • Binnen 24 uur matchmail met de gegevens van je match(es).
 • Geen match? Tweede speeddate gratis.
 • Tot twee weken van tevoren €3,- vroegboekkorting.
 • Laagste prijsgarantie.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36