Daten in coronatijd

november 11, 2021 2:25 pm

Vaak stellen singles ons de vraag of onze geplande speeddates kunnen doorgaan in deze tijden van corona. Jazeker! Sinds de horeca weer open is, zijn de speeddates weer in volle gang. Gelukkig maar, want zeker voor singles kan de coronacrisis lastig zijn.

Hoe meer angst voor corona, des te meer angst om single te zijn

Onderzoek geeft aan dat er een verband is tussen de angst om besmet te raken met het coronavirus en de angst om single te zijn. Hoe meer zorgen iemand heeft om corona op te lopen, des te meer angst deze persoon heeft voor het leven als single. Bijna de helft van de singles wilde in 2020 liever in een relatie zijn vergeleken met vóór de start van de pandemie, zegt een studie van onderzoeksbureau iVox in opdracht van JOE. Van de ondervraagde singles gaf 65 procent aan het gevoel te hebben dat de coronacrisis voor hen moeilijker is dan voor mensen in een relatie. Maar liefst 25 procent voelde zich eenzamer dan voor de crisis en 24 procent voelde zich ongelukkiger.

Daten in coronatijd

Veel singles hadden een liefdespartner in 2020 dus extra kunnen waarderen. Helaas was het, volgens zo’n 70 procent van de singles, veel moeilijker geworden om een partner te vinden. 46 procent is in 2020 veel minder vaak op date gegaan dan anders. Ongeveer de helft van de singles (54 procent) heeft vorig jaar zelfs de hoop volledig opgegeven om nog iemand te leren kennen.

Een nieuwe liefde vinden tijdens corona viel voor veel singles niet mee, schrijft ook Sanne Hoeks in haar artikel over daten en corona. Niet voor iedere single werkt videobellen en daten op afstand. Dus nu het weer mogelijk is, staan singles te springen om het enigszins ‘normale’ dateleven weer op te pakken.

Volgens relatietherapeut Nynke Nijman zijn veel singles er het afgelopen jaar achter gekomen wat ze nodig hebben. Omdat ze zichzelf beter hebben leren kennen, weten ze wat ze in een relatie zoeken.

Ook wij van About Love merken dat singles na de lockdown meer dan ooit willen speeddaten. Het wandel-speeddaten en online speeddaten was een succes tijdens de lockdown, maar sinds de horeca weer open is stromen de speeddates op locatie razendsnel weer vol.

Elkaar zo snel mogelijk ontmoeten

Volgens mede-oprichter Marsha Goei van datingapp Breeze heeft corona ervoor gezorgd dat mensen sneller van het digitale gedoe af willen dan daarvoor. ‘We hebben ons met z’n allen gerealiseerd dat videobellen zeker niet alles is en we graag menselijk contact willen. Sinds de horeca weer open is groeien we ineens heel hard.’ Het idee van Breeze is dat singles elkaar zo snel mogelijk in het echt ontmoeten. Als je een match hebt, komt er dan ook geen chatfunctie in beeld, maar een datumprikker. ‘Pas als je de eindeloze vleeskeuring en chatgesprekken verlaat en naar een daadwerkelijke ontmoeting gaat zie je of er echt een klik is,’ aldus Marsha.

Mensen gaan momenteel sneller op date, geeft datingcoach Denise Janmaat aan, en dat juicht ze toe. ‘Zolang je achter een schermpje zit, gebeurt er niks. Als je samen een terrasje pakt, zie je hoe de ander reageert op situaties, gebeurt er eens wat en switch je makkelijker van gespreksonderwerp.’ Naast dat mensen sneller op date gaan is er volgens haar nog iets veranderd sinds de coronaperiode. ‘Singles kiezen, mede dankzij corona, eerder voor een actieve date. Mensen gaan nog steeds wandelen en fietsen of kiezen bijvoorbeeld voor een tentoonstelling in het museum. Ze merken dat het actieve daten toegevoegde waarde heeft, het is meer ontspannend.’

Liefde in tijden van corona

Kortom, de coronacrisis kan voor singles extra lastig zijn en deze periode heeft de behoefte aan een relatie bij een groot aantal mensen versterkt. Het daten tijdens de lockdown was niet altijd makkelijk; veel singles willen elkaar toch in het echt ontmoeten. We zijn blij dat we met onze speeddates op deze behoefte kunnen inspelen, en hopen dat iedere single die dat wil in deze tijden van corona toch zijn/haar grote liefde mag vinden.


Liefde en daten in coronatijd

About Love

  • Een supergezellige avond met 15-20 dates.
  • Binnen 24 uur matchmail met de gegevens van je match(es).
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Tot twee weken van tevoren €3,- vroegboekkorting.
  • Laagste prijsgarantie.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36