Leuke date-ideeën Utrecht

juni 17, 2022 11:04 am

Drie leuke date-ideeën Utrecht

Wat zijn leuke date-ideeën in Utrecht?

Ben je op zoek naar leuke ideeën om met je date te doen in Utrecht? Graag zetten we drie leuke date-ideeën in Utrecht voor je op een rijtje.

Leuk date-idee 1: De Domtoren beklimmen

Samen met je date de Dom in Utrecht beklimmen: leuk idee! De Dom (Historisch Sint-Maartenskathedraal) is een gotische kerk in hartje centrum van Utrecht. Vanaf 1254 werd de kerk gebouwd als voortzetting van de romaanse kathedraal van het rooms-katholieke bisdom Utrecht, gewijd aan Sint-Maarten. Sinds 1580 is de kerk protestants. De 112,32 meter hoge Domtoren is de hoogste kerktoren van Nederland én het hoogste gebouw van Utrecht.

Ondanks dat de Domtoren momenteel in de steigers staat, is deze nog steeds toegankelijk. En dankzij de huidige restauratie kom je hoger dan ooit! Met je date kun je via de trap of de lift naar het hoogste puntje van de Dom. Geniet samen van het fenomenale uitzicht over Utrecht. Hoe romantisch wil je het hebben?

Leuk date-idee 2: Varen door de grachten

Utrecht kent een rijke historie die goed bewaard is gebleven. Wat daarom een erg leuk date-idee is: ga samen het water op, bijvoorbeeld door het huren van een waterfiets, en geniet van de oude werfkelders, bruggen, parken, beelden, grachthuizen en de Dom. Je waterfietst door de bekendste gracht van Utrecht: de Oudegracht. De Oudegracht is aangelegd in de middeleeuwen en dat proef je vandaag de dag nog steeds, zeker vanaf het water.
Je kunt kiezen voor verschillende vaarroutes. Van mei tot en met september zijn er dagelijks waterfietsen te huur, in de wintermaanden hangt het af van het weer.
Leuk om lekker in beweging te zijn samen met je date en de sfeer van de oude, bruisende binnenstad op jullie eigen tempo te beleven!

Vind je een rondje waterfietsen nu in het najaar te koud, kies dan voor een rondvaartboot. Binnen anderhalf uur vaar je door twee eeuwen geschiedenis. De gids vertelt je er graag alles over. Momenteel kun je ook kiezen voor een Warme Wintervaart; een rondvaart van een uur met glühwein, warme chocomel en winterse hapjes, in een knusse kerstsfeer. Superleuk om samen met je date te ervaren!

Leuk date-idee 3: Wandelen door landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd

Doe je graag iets actiefs in de buitenlucht met je date, denk dan eens aan een wandeling door de landgoederen Rhijnauwen en Amelisweerd. Deze prachtige gebieden liggen aan de oostkant van Utrecht, tussen Utrecht en Bunnik in. De landgoederen samen zijn ongeveer 300 hectare groot en bestaan uit bos, weide, rivier, akkers en boomgaarden.

Je kunt kiezen uit zes wandelingen met Theehuis Rhijnauwen als startpunt: de Theehuis wandeling (1 km), de Waterlinie wandeling (5 km) en Vier Seizoenswandelingen (3 km). De wandelingen met kaart zijn gratis af te halen bij de balie van het Theehuis of downloaden vanaf deze site. Alle wandelingen hebben een thema en brengen je langs leuke en leerzame wetenswaardigheden. De wandelingen lopen over de drie aaneengesloten landgoederen Rhijnauwen, Oud-Amelisweerd en Nieuw-Amelisweerd.

In coronatijd, toen alle horeca gesloten was, hebben we hier wandeldates georganiseerd: wandelend speeddaten. Deelnemers waren positief verrast over deze sprookjesachtige, uitgestrekte gebieden. De landgoederen zijn erg gevarieerd en om de haverklap heb je een schitterend uitzicht. Erg mooi om dit samen met je date te beleven!

Veel plezier met onze date-ideeën in Utrecht!

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met leuke date-ideeën in Utrecht. We wensen jullie alvast heel veel plezier!


Leuke date-ideeën Utrecht

About Love

  • Een supergezellige avond met 15-20 dates.
  • Binnen 24 uur matchmail met de gegevens van je match(es).
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Tot twee weken van tevoren €3,- vroegboekkorting.
  • Laagste prijsgarantie.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36