Tinder: de voor- en nadelen

november 2, 2021 12:44 pm

Toen Tinder op de markt kwam, was het al snel razend populair. Nederland heeft momenteel drie miljoen singles, en maar liefst de helft gebruikt Tinder. Singles swipen gemiddeld tien uur in de week. Niet gek dat Tinder zo geliefd is; de app kent veel voordelen in de zoektocht naar een goede match. Toch horen we van speeddaters ook nadelen van Tinder. Graag zetten we de voor- en nadelen van deze populaire app voor je op een rijtje.

Tinder voordelen

Makkelijk

Waar je ook bent (in de trein, in een saaie vergadering of in bed); je zet de Tinder app op je telefoon en kunt direct beginnen met swipen. Heb je een leuke match, dan kun je meteen chatten. Handig! Wanneer het jou uitkomt stuur je berichtjes, waarbij je je rustig kunt beraden over je vragen en antwoorden. Makkelijke manier van daten dus.

Veel singles

Het leuke aan Tinder is dat je, net als bij speeddaten, in korte tijd een groot aantal andere singles ontmoet. Dat vergroot je kansen om die ene leuke single te treffen natuurlijk enorm. Soms kom je in contact met types die je normaal niet zou (durven) aanspreken. Er is zoveel verscheidenheid op Tinder dat er altijd wel iemand is van wie je hart sneller gaat kloppen.

Lekker veilig

Tinder is lekker laagdrempelig en vrijblijvend. Vanuit je eigen omgeving kun je contact leggen met singles die jou leuk lijken. Wanneer je in het wild op iemand afstapt, kun je nog wel eens een blauwtje lopen. Of de ander rechtstreeks moeten afwijzen, wat ook nooit leuk is. Op Tinder kun je veilig praatjes aanknopen met mensen van wie je al weet dat ze ook single zijn en openstaan voor contact.

Kortom, Tinder lijkt een ideale manier van daten. Makkelijk, veel aanbod, lekker laagdrempelig. Waarom vindt dan niet iedereen massaal zijn/haar liefde via Tinder?

Tinder nadelen

Tijdrovend

Tinderen kost veel tijd. Tuurlijk, swipen kan snel gaan, maar voordat je een goede match hebt en er wederzijds enthousiasme is voor meer contact, ben je zo weer weken verder. Van speeddatende mannen horen we vaak dat het via Tinder bijzonder moeilijk is om tot een match te komen, aangezien de concurrentie groot is. Speeddatende vrouwen geven vaak aan dat veel mannen op Tinder maar uit zijn op één ding. Dan kan het dus voor zowel mannen als vrouwen, wanneer de insteek een serieuze relatie is, zoeken zijn naar een speld in de hooiberg.

Kiezen op basis van foto’s

Een foto zegt veel. Maar niet alles. Ken je dat, dat wanneer je afspreekt met een match, de ander ineens een volslagen andere persoon lijkt? In real life kan het uiterlijk totaal anders zijn, maar ook: je hoort iemand, ruikt iemand, ziet iemand in beweging, voelt jullie vibe… Kortom: je maakt iemand in volle glorie mee, en dat is toch wat je uiteindelijk nodig hebt om te kunnen bepalen of je je aangetrokken voelt tot de ander.

Echtheid

Het is niet moeilijk om je anders voor te doen op Tinder. Anderen zien immers enkel een foto. Via chatcontact kun je een ander alles wijsmaken.
Dat maakt dat je nooit weet of je je matches kunt vertrouwen. Is je match wel echt single? Is het geen type met kwaad in de zin? Natuurlijk, ook wanneer je in real life contact met iemand legt, kun je worden misleid. Maar die kans is altijd kleiner dan online.

Privacy

Tinder verzamelt veel informatie over zijn gebruikers. In 2017 kwam het verhaal naar buiten van een journalist van The Guardian, die haar gebruikersgegevens bij Tinder opvroeg. Achthonderd pagina’s met persoonlijke informatie bleken er opgeslagen te zijn. Als privacy belangrijk voor je is, is Tinder wellicht niet de beste optie qua dating.

Kortom, de voor- en nadelen van Tinder

Tinder is heerlijk makkelijk. Lekker contacten opdoen vanaf je bank en chatten wanneer het jou uitkomt. Het is razend populair, dus een grote vijver om uit te vissen. Aan de andere kant kan dat vissen wel erg tijdrovend zijn wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie. Daarbij kent het selecteren op foto’s ook nadelen en verzamelt Tinder veel gebruikersgegevens. Voor- en nadelen dus, en aan jou de keuze: to Tinder or not to Tinder?


About Love

  • Een supergezellige avond met 15-20 dates.
  • Binnen 24 uur matchmail met de gegevens van je match(es).
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Tot twee weken van tevoren €3,- vroegboekkorting.
  • Laagste prijsgarantie.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36