Speeddaten voor introverten

januari 31, 2016 3:42 pm

Het lijkt niet voor de hand liggend: speeddaten als introvert in de zoektocht naar een fijne relatie. Met een grote groep in een café/restaurant, vijftien tot twintig gesprekken op een rij… Waarschijnlijk verdwijnt je energie bij het idee alleen al. Toch heeft speeddaten behoorlijk grote voordelen als je een introvert karakter hebt.

1. Korte dates 

Ellenlange dates bestaande uit een wandeling, een drankje, een voorgerecht, hoofdgerecht en toetje, koffie na, misschien nog ergens een borrel… En dat met iemand bij wie je misschien de eerste paar seconden al aanvoelde: dit wordt ‘m niet. Erg vermoeiend!

Dan speeddaten: de bel klinkt, er verschijnt een leuk exemplaar man/vrouw tegenover je, je kletst een paar minuten en het is alweer klaar. Was het geen succes, dan hoef je deze persoon niet meer te zien, zonder dat je moeite hoeft te steken in een tactvolle afwijzing. Was het leuk en vond de ander dat ook, dan is er een match en kunnen jullie het daten op jullie manier voortzetten. Simpel!

2. Lekker efficiënt

Dankzij de korte gesprekken kun je vijftien tot twintig singles op één avond daten. Dat klinkt misschien als horror voor iemand die graag alleen is, aan de andere kant gooi je je dateleven in een stroomversnelling. Date je normaal gesproken met vijftien mensen verspreid over een aantal jaar, nu doe je dat in 2,5 uur. Dat zal ongetwijfeld intensief zijn, maar bovenal superefficiënt, met als positief gevolg: op langere termijn meer tijd en energie.

3. Een-op-een gesprekken

Voor veel introverten is het fijn dat speeddaten geen groepsactiviteit is, zoals een singlefeestje of -reis, maar dat het daten een-op-een is. Hierdoor hoef je niet je plaats te vinden in de groep; alle aandacht kan uit gaan naar die ene persoon tegenover je.

4. Grote kans op een match

Onze ervaring is dat er veel verschillende types op speeddates afkomen: extraverten, introverten en alles ertussenin. Het voordeel van zo’n grote groep singles is de aanzienlijke kans dat er iemand tussen zit met wie jij een geslaagd duo zou kunnen vormen. Of dat nu een extravert is die een waardevolle aanvulling is op jouw introverte karakter, een mede-introvert die zich helemaal kan vinden in de behoefte aan tijd en ruimte voor jezelf, of iemand die hier tussenin danst: in een grote verzameling singles is er voor iedereen een goede kans op een mooie match.

5. Interessant om te zien

Vind je het leuk om de wereld te observeren? Interessant om te kijken naar bijzondere (sociale) situaties? Dan is speeddaten beslist een aanrader. Van achter je tafeltje kun je naar hartenlust kijken naar de wijze waarop mensen zich gedragen in een context als deze. Je kunt je er zoveel in mengen als je wilt; genoeg deelnemers die voor aanvang van de speeddate de omgeving op hun gemak aanschouwen, tijdens het speeddaten in alle rust contact maken, zich in de pauzes even terugtrekken en de na-borrel lekker aan zich voorbij laten gaan. Jouw speeddate, jouw feestje!

Introvert, extravert of iets ertussenin en benieuwd naar een avond speeddaten?

Schrijf je in voor een speeddate in Amsterdam, Den HaagRotterdam of Utrecht!

About Love

  • Speeddaten met 15-20 singles.
  • Ontvang binnen 24 uur de gegevens van je matches.
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Laagste prijsgarantie!

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36