Singles Day

november 3, 2021 4:02 pm

Trots op je leven als single

Het is bijna 11 november; Singles Day. Ofwel: Vrijgezellendag. Een dag die in 1993 in China is bedacht om je trots te tonen op je leven als single. In China karakteriseert het getal 1 (dat vier keer voorkomt in de datum van Singles Day): het alleen zijn.

In eerste instantie werd er alleen op universiteiten aandacht besteed aan Singles Day, maar inmiddels wordt de dag uitbundig gevierd in heel China. Single jongeren gebruiken Singles Day om een date te regelen, en ook koppels zijn Singles Day gaan vieren. Zij vieren deze dag dat hun partner ‘de enige’ voor hen is.

Plus een grappige bijkomstigheid: Singles Day is een officiële verkoopdag geworden in China, een dag waarop je zoveel mogelijk koopjes scoort. Toen internetshop Alibaba Singles Day op de website introduceerde, is dit online uitverkoop-spektakel begonnen. Ook andere webshops in China pakten het concept op en inmiddels is Singles Day dé dag van de koopjes. De Chinese webshops verkopen op deze dag meer dan Nederlandse winkels in één jaar!

Singles Day in Nederland

Ook in Nederland wordt Singles Day een steeds bekender fenomeen. De dag staat in het teken van het single leven met verschillende festiviteiten en vieringen, en daarnaast staat het scoren van koopjes op deze dag ook in Nederland centraal. Het is zelfs zo dat sommigen 11 november tot ‘Global Shopping Festival’ hebben omgedoopt. Omdat Singles Day steeds bekender wordt, wordt verwacht dat elektronicaketens en grote webshops zoals Bol.com de kortingsdagen deze week zullen oppakken. Kleinere webshops en fysieke winkels volgen dan waarschijnlijk vanzelf, zoals eerder ook gebeurde bij andere grote koopspektakels zoals Black Friday.

Speeddaten met korting

En natuurlijk kunnen wij als speeddate-organisatie niet achterblijven. Van vandaag tot en met 11 november ontvang je €5,- korting op je reservering als je je voor een speeddate inschrijft met de code SINGLESDAY. Reserveer nu en hopelijk vier jij Singles Day volgend jaar samen met je lover!


Singles Day: speeddaten met korting bij About Love

About Love

  • Een supergezellige avond met 15-20 dates.
  • Binnen 24 uur matchmail met de gegevens van je match(es).
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Tot twee weken van tevoren €4,- vroegboekkorting.
  • Laagste prijsgarantie.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36