Waarom is speeddaten zo populair?

oktober 24, 2021 2:23 pm

Al jaren is speeddaten een zeer populaire manier van daten. Het concept van speeddaten is bedacht door rabbijn Yaacov Deyo, aan het eind van de 20ste eeuw. Hij wilde Joodse singles in Los Angeles aan de liefde helpen. Vervolgens werd zijn idee een rage in Amerika.

Sindsdien is speeddaten, ook in Nederland, een gangbare manier om singles te ontmoeten en de populariteit blijft maar groeien. About Love organiseert twee à drie speeddates per week, wat erop neerkomt dat er bij ons ruim vijfhonderd singles per maand gekoppeld worden.

Hoe komt het dat speeddaten zo geliefd is onder singles?

Lekker efficiënt

Wat speeddaten in de eerste plaats zo populair maakt, is dat je in korte tijd een groot aantal singles ontmoet. Dat vergroot je kansen in liefdesland natuurlijk aanzienlijk. Heb je normaal gesproken misschien 15-20 dates per jaar; tijdens een speeddate van About Love heb je dit aantal dates binnen 2,5 uur. Erg efficiënt dus, wat handig is in het drukke leven dat veel singles hebben.

Alle keuze

Een ander voordeel van 15-20 singles daten op een avond, is dat de keuze reuze is. Levenservaring, een indrukwekkende studie/baan, humor, een fantastisch uiterlijk, zelfreflectie, fijne communicatieve vaardigheden, speciale interesses of andere leukigheden; iedere speeddater heeft wel iets. En omdat je in de liefde maar net iemand moet treffen die op alle (voor jou belangrijke) vlakken bij je past, is het fijn als er veel keuze is.

Makkelijke manier van daten

Verder is speeddaten een makkelijke manier van daten. Je hoeft niet in het wild op mensen af te stappen, zonder te weten of ze single zijn en zin hebben in een praatje. Wanneer je je inschrijft voor een speeddate, weet je al vier dingen: de andere deelnemers zijn single, staan open voor contact, zijn ongeveer van jouw leeftijd en de meesten zijn woonachtig in/rond de stad waar de speeddate plaatsvindt.

Daarbij kun je door middel van speeddaten ongemakkelijke afwijzingssituaties omzeilen. About Love zorgt ervoor dat je na de speeddate in contact kunt komen met de single(s) met wie je een wederzijdse klik hebt. Op deze manier loop je geen blauwtjes en hoef je andere singles ook niet rechtstreeks af te wijzen. Ideaal!

Direct echt contact

Ook een groot voordeel van speeddaten, ten opzichte van bijvoorbeeld online daten, is dat je bij speeddaten meteen echt contact hebt. Bij online daten kan het schermcontact heel anders zijn dan het contact in real life. Tijdens een speeddate zie je direct wie je nu daadwerkelijk tegenover je hebt. Je kunt de ander in volle glorie zien, ruiken, horen en kunt de energie tussen jullie voelen. En dat is natuurlijk waar het uiteindelijk om gaat in de liefde; om het echte contact tussen jou en de ander.

Veilig daten

Dat echte contact zorgt er tevens voor dat speeddaten een veilige vorm van daten is. Natuurlijk moet je altijd kritisch zijn met wie je in zee gaat, maar bij een fysieke ontmoeting kun je minder makkelijk worden misleid dan online. Daarnaast leer je de andere singles kennen in een openbare gelegenheid, de anderen weten slechts je voornaam en je bepaalt zelf wie jouw e-mailadres mag ontvangen.

Wil je het helemaal op safe spelen, zorg er dan voor dat je je inschrijft met een e-mailadres waarin niet je volledige naam zichtbaar is. Dan kun je je date(s) langer de tijd geven voordat je alles prijsgeeft.

Een leuk avondje uit

Veel singles geven aan voor speeddaten te kiezen omdat ze zin hebben in een gezellig avondje uit. Een sfeervol restaurant/café, leuke muziek, drankje erbij en een heleboel ontmoetingen; het recept voor een leuke avond. Het concept speeddaten spreekt vooral spontane en extraverte mensen aan, dus wanneer je je inschrijft voor een speeddate, kun ervan uitgaan dat je een enerverende avond tegemoet gaat.
En vaak klikken singles van hetzelfde geslacht tijdens een speeddate ook goed met elkaar. Omdat veel singles in hun eentje naar een speeddate komen en openstaan voor nieuwe contacten, komt het regelmatig voor dat er spontaan vriendschappen ontstaan.

Speeddaten willen ervaren

Soms komen singles speeddaten omdat ze de ervaring op hun bucketlist hebben staan. Speeddaten is natuurlijk ook een unieke en wellicht spannende ervaring; 15-20 singles daten op één avond doe je immers niet iedere dag. Ook kan het leerzaam zijn om zo’n groot aantal mensen te ontmoeten. Het geeft je informatie over wat je wel/niet zoekt als het om de liefde gaat, en een speeddate kan je sociale vaardigheden een boost geven.
Sommige singles hebben er een nieuwe hobby in gevonden en komen op regelmatige basis speeddaten (met name de singles die wat kritischer zijn in de liefde).
Of je nu eenmalig komt, iedere week of iets ertussenin; je bent van harte welkom! Na een speeddate ben je hoe dan ook weer een ervaring rijker.

Succesverhalen

Kiest de een voor speeddaten vanwege de gezellige avond; de ander komt speeddaten voor de winst op langere termijn. Speeddaten is namelijk bijzonder effectief als het gaat om het vinden van de liefde. We hebben al behoorlijk wat verhalen gehoord van ex-speeddaters die een relatie zijn begonnen, en een aantal van hen is inmiddels samenwonend en/of getrouwd. Er is zelfs al een About Love-baby geboren.
Statistisch gezien is het ook niet gek natuurlijk; als je zo’n groot aantal singles van ongeveer dezelfde leeftijd verzamelt, kan het niet anders dan dat er succesvolle koppels ontstaan.

Kom je ook speeddaten?

Of je nu komt speeddaten voor de gezelligheid of omdat je de liefde van je leven wilt ontmoeten, je bent meer dan welkom. Hopelijk ga je een fantastische avond tegemoet en weet je na afloop direct: ah, dáárom is speeddaten zo populair!

About Love

  • Speeddaten in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht.
  • Binnen 24 uur je matchmail ontvangen met de gegevens van je match(es).
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Laagste prijsgarantie.
  • Niet tevreden, geld terug.

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36