Spoedcursus speeddaten: hoe maak je van speeddaten een succes?

april 22, 2017 2:09 pm

De kans is groot dat je na het lezen van onze laatste blog staat te trappelen om deel te nemen aan een speeddate. Maar nu? Hoe ga je te werk voor, tijdens en na de speeddate? Lees hoe je van speeddaten een succes kunt maken in onze spoedcursus speeddaten.

1) Schrijf je in voor een speeddate

Je hebt bedacht dat je wilt deelnemen aan een speeddate. Gezellig! Surf naar onze speeddate-agenda, kies de doelgroep, datum en locatie van de speeddate en schrijf je in. Na inschrijving krijg je van ons een bevestiging per e-mail. Enkele dagen voor de speeddate ontvang je een tweede e-mail met daarin alle praktische informatie. Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te bellen of mailen.

2) Welkom!

Een half uur voordat de speeddate begint, ben je van harte welkom bij de locatie. Wij zullen je warm verwelkomen.

Slaat de paniek toe en vraag je je af wat je in hemelsnaam bezielde om je in te schrijven voor een speeddate? Relax, je bent niet de enige. De meeste deelnemers geven bij binnenkomst aan last te hebben van zenuwen. Maar de keren dat we na een speeddate van mensen hoorden dat het veel leuker en makkelijker was dan ze gedacht hadden, zijn inmiddels ontelbaar. Zie het speeddaten als een gezellig avondje uit. En hoe het ook loopt: een ervaring rijker is altijd mooi toch?

3) En…go!

Je hebt de locatie gevonden. Check! Je hebt van ons je datekaart ontvangen waarop je kunt aangeven met wie je verder in contact wilt komen. Check! Je weet het tafelnummer waaraan je mag gaan zitten of starten. Check!

En nu?

Nu kun je je even terugtrekken of natuurlijk: alvast socializen met de andere deelnemers. Voor de een is dit eenvoudig, voor de ander een hele opgave. Maar bedenk: de rondlopende singles zijn gekomen om te daten. Je mag er dus vanuit gaan dat ze openstaan voor contact.

4) Ontspan en geniet

De bel klinkt, tijd om te beginnen met daten. Wat te doen? Wat niet te doen?

Wees tijdens het daten niet te bang om vragen te stellen die misschien niet direct voor de hand liggen. Vraag je gesprekspartner naar de mooiste ervaring die hij/zij ooit beleefde. Vraag naar het boek wat hij/zij op dit moment leest. Geef een compliment. Ga op zoek naar de ‘klik’; naar iets wat jullie gemeen hebben. Humor, ideeën, of een bepaalde hobby, gewoonte of interesse?
Weet je van jezelf dat je het lastig vindt om spontaan vragen te verzinnen, dan kun je er uiteraard van tevoren alvast een aantal bedenken.
Onthoud dat je concurrentie hebt van een schare andere singles en je daarom best een beetje mag opvallen.

De belangrijkste tip die we je voor een speeddate kunnen geven: ontspan en geniet van de ervaring. Je krijgt niet elke dag de kans om 15-20 leuke singles te ontmoeten.

5) Pauze

Halverwege het speeddaten houden we één of twee keer een korte pauze. Heb je een leuke single gesproken tijdens het daten? Erop af! Grijp deze mogelijkheid aan om nog even verder te kletsen met je date en een positieve indruk achter te laten.

6) Vergeet het naspel niet

Na afloop van de speeddate is er altijd gelegenheid nog even na te praten. Misschien ben je al door je voorraad energie heen en is het tijd om huiswaarts te gaan. Maar wie weet wat er gebeurt wanneer je nog even blijft hangen.

7) Match!

Binnen 24 uur na de speeddate ontvang je van ons de matchmail. De meeste van onze deelnemers kunnen we na een speeddate verblijden met één of meerdere matches. Geen match? Dan is je volgende speeddate gratis!

Kom je speeddaten?

En? Zien we je binnenkort bij een van onze speeddates? We kijken ernaar uit!

About Love

  • Speeddaten met 15-20 singles.
  • Ontvang binnen 24 uur de gegevens van je matches.
  • Geen match? Tweede speeddate gratis.
  • Laagste prijsgarantie!

Contact

E-mail: info@aboutlove.nl
Telefoon: 085 401 95 36